200 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni

Veri sorumlusu sıfatıyla, AKTÜRKLER ISI CİHAZLAR İNŞ SAN. VE TİC. LTD.  ŞTİ.(“Şirket” veya “Aktpazarlama) olarak ziyaretçilerimizin ve müşterilerimizin kişisel verilerinin korunması önceliğimizdir. İşbu aydınlatma metni, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVK Kanunu) 10. Maddesi uyarınca, aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi için düzenlenmiştir.  
Veri sorumlusu Şirket, işbu Aydınlatma Metni hükümlerini gerekli görülen hallerde değiştirip güncelleyebilir. Yapılan değişiklik ve güncellemeler yayımı tarihinde geçerlilik kazanır.
Aşağıda kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işlendiği, verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, veri toplamamızın yöntem ve sebepleri, veri sahibi olarak haklarınıza ilişkin bilgiler aktarılacaktır.
1-Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları
1.1.Site/Mobil Uygulamamızı ziyaret etmeniz halinde kullanımlarınıza ilişkin istatistiksel çalışmaların yapılması, hedeflenmiş reklam/tanıtımların yapılması ile etkin bir müşteri deneyimi yaşamanızı sağlamak amacıyla Mobil Uygulamada ve  Site’de çerez vb. yöntemler kullanmakta ve Site/Mobil Uygulama’yı kullanım (gezinti) bilgilerinizi işlemekteyiz. Ayrıntılı  bilgi için  Site’de yer alan Gizlilik ve Çerez Politikasını inceleyebilirsiniz.  
1.2.Üyeliğinizin gerçekleştirilmesi ve kaydedilmesi, üye girişinin yapılabilmesini sağlamak, üyeliğinizle ilgili bilgilendirmelerde bulunulması, üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek ve tekrar tüm üyelik bilgilerinin girilmesine gerek kalmaksızın üye bilgilerini kullanarak Site veya Mobil Uygulama’ya giriş yapılabilmesini ve yine üyelik bilgilerinin girilmesine gerek kalmaksızın alışveriş yapılabilmesini sağlamak amacıyla ad soyad, e-posta adresi, cep telefonu numarası, işlem güvenliğinin sağlanması amacıyla log kayıtları bilgilerinizi, üye olarak Site/Mobil Uygulama üzerinden alışveriş yaptığınız durumda kaydetmeniz halinde ek olarak adres bilginizi, Üyelik esnasında otomatik olarak atanması nedeniyle Kullanıcı ID bilginizi,
1.3.Üye olarak tarafınıza sipariş geçmişinizi görüntüleme hizmeti verebilmek amacıyla alışveriş (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği) ve ödeme (ödeme şekli ve ödeme detayları) bilgilerinizi,
1.4.Üyelik işlemleri sırasında ya da aktpazarlama’da  başka kanallardan vereceğiniz bilgilerinizin güncellenmesi ve kişisel verilerinizi güncel olarak tutma yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek amacıyla ad soyad, cinsiyet, opsiyonel olarak paylaşmayı tercih etmeniz halinde doğum tarihi, e-posta adresi, cep telefonu numarası, Site/Mobil Uygulama’ya üye olduğunuzda sistem tarafından otomatik olarak atanan Kullanıcı ID bilgilerinizi, 
1.5.Site/Mobil Uygulama üyeliğiniz ve alışverişlerinize göre size özel teklifler sunulması, genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, profilleme, raporlama, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, Mobil Uygulama, Site veya diğer 3. taraf ortamlarında Denim-Trip’e ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Mobil Uygulama ve Site’deki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, anket vs.)   yapılması, müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik çalışmaları ve operasyonel süreçlere ilişkin stratejik planlama, analiz ve iş geliştirme çalışmaları kapsamında ad soyad, cinsiyet, e-posta adresi, cep telefonu numarası, opsiyonel olarak paylaşmanız halinde doğum tarihi, il, ilçe, demografik bilgiler, Site ve Mobil Uygulama içi bildirimlere/anketlere/tekliflere/kampanyalara karşı yaklaşımlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, davranışlar, tercihler, arama hareketleri, segmentler, geçmiş alışverişler, çerez kayıtları, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri ve cihaz ID, Mobil Uygulama kullanım süresi, Mobil Uygulama versiyon bilgisi, iletişim tercihleri, alışveriş tutarı, ödeme yöntemleri/kanalları ve tercihleri, ödemenin gerçekleştiği banka bilgisi, kullanılan cihaza ilişkin marka, model, teknik özellik ve işletim sistemi bilgileri, kullanılan operatör bilgisi, anket cevapları verilerinizi işlemekteyiz.
1.6.Site/Mobil Uygulama üzerinden üye olarak veya Site üzerinden üye olmaksızın alışveriş yapmanız halinde alışveriş işleminin gerçekleştirilmesi ve mesafeli satış sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, alışverişinize ilişkin e-fatura/e-arşiv faturanın düzenlenerek tarafınıza gönderimini sağlamak, siparişinizin size satış sonrası destek hizmetlerini (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi gibi) verebilmek amacıyla ad soyad, imza, e-posta adresi, cep telefonu numarası, adres, beden ölçüsü ve ayakkabı numarası, alışveriş işleminize ilişkin log kayıtları ve IP adresinizi, 
1.7.Bir hediye kart/hediye çeki kullanarak alışveriş yapmanız halinde standart alışveriş işlemlerine ek olarak hediye kartın kimin tarafından alındığı, hediye kart kullanım bilgilerinizi, hediye kart ile gerçekleştirilmiş alışveriş geçmişi verilerinizi, alışveriş tutarınızın yasal olarak belirlenen tutarın üzerinde olması halinde zorunlu olarak veya talep edilmesi halinde yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla faturada yer almak üzere paylaştığınız T.C. Kimlik Numarası verilerinizi, 
1.8.Kapıda ödeme seçeneği kullanılması halinde bedel iadesi yapılması gerektiği takdirde kredi/banka kartı üzerindeki ad soyad, kredi/banka kartı numarası, kartın ait olduğu banka, IBAN numarası verilerinizi,
1.9.Alışverişin kredi/banka kartı ile yapılması halinde, ödemenin tahsil edilebilmesini sağlamak amacıyla kredi/banka kartı bilgileri (ilk 4 ve son 4 hanesi, son kullanma tarihi, puan, kartın ait olduğu banka ve kart tipi bilgisi) verilerinizi; alışverişin Havale/EFT yöntemi ile yapılması halinde, ad soyad, işlemin yapıldığı banka bilgisi, paylaşılması halinde dekont üzerinde yer alan bilgilerinizi,
1.10.Sipariş bilgileri (Verdiğiniz sipariş, tarihi, zamanı ve miktarı, sipariş içeriği ürün bilgileri, ödeme şekli gibi sipariş bilgileriniz, sipariş/hediye notu, siparişe ilişkin referans numarası) ve sipariş sorgulama ekranını kullanarak siparişinizi sorgulamanız halinde e-posta adresi ve sipariş numarası verilerinizi işlemekteyiz.
1.11.Aktpazarlama ürünlerinin satışını yapan başka  internet siteleri/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapmanız halinde ise; mesafeli satış sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, alışverişinize ilişkin e-fatura/e-arşiv faturanın düzenlenerek tarafınıza gönderimini sağlamak, siparişinizin size ulaştırabilmek amacıyla ad soyad, e-posta adresi, teslimat ve fatura adresi, sipariş detayları (ürün bilgisi, fiyatı, sipariş tarihi, sipariş içeriği) verilerinizi işlemekteyiz.
1.12.Tarafınızca üçüncü kişilere ürün gönderilmesi halinde siparişin ilgili kişiye ulaştırılabilmesi ve satış sonrası destek hizmetlerini (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi gibi) verebilmek amacıyla ilgili kişinin adres ve adres içerisinde bulunan ad soyad bilgilerini işlemekteyiz. Bu durumda bu kişi/kişilerin aydınlatılmasına ilişkin sorumluluk bu bilgiyi paylaşan kişi olarak tarafınıza aittir.
1.13.Üçüncü kişiler tarafından adınıza ürün/hediye gönderilmesi halinde siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi ve satış sonrası destek hizmetlerini (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi gibi) verebilmek amacıyla adres ve adres içerisinde bulunan ad soyad bilgilerinizi işlemekteyiz. 
1.14.Aktpazarlama’da  herhangi bir kanaldan, ticari iletişim izni/açık rızası vermeniz halinde, Aktpazarlama tarafından yürütülen genel veya özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, ürün ve hizmet tanıtımları, anket çalışmaları, müşteri memnuniyeti uygulamalarının sunumu, promosyonlar, reklamlar, bilgilendirmeler, pazarlama faaliyetleri kapsamında seçeceğiniz kanallar üzerinden (SMS, e-posta vb. ) ticari iletişim faaliyetlerinde bulunulabilmesi, kampanya, yarışma, çekiliş, davet ve diğer etkinliklere ilişkin davetlerimizin iletilmesi amaçlarıyla ad soyad, kullanıcı ID, cep telefonu numarası, e-posta adresi ile log kayıt bilgilerinizi işlemekteyiz.
1.15.Çağrı merkezi, e-posta, Site, Mobil Uygulama, sosyal medya gibi iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde; bize ilettiğiniz talep ve şikayetlerinizin çözümlenmesi ve gerektiğinde sizinle iletişime geçebilmek, çağrı merkezimiz üzerinden iletişime geçtiğiniz takdirde tarafınıza doğru hitap edebilmek, hizmet/işlem güvenliğini sağlayabilmek, tüm müşteri ilişkileri süreçlerini daha iyi yönetebilmek, takip edebilmek ve raporlayabilmek ile kalite standartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında ad soyad, sosyal medya kullanıcı adı, e-posta adresi, cep telefonu numarası, paylaşılması halinde sabit telefon numarası, beden ölçüsü, ayakkabı numarası, ilgili ise hukuki işlem bilgilerinizi, hediye kart numarası, hediye kart bakiyesi, hediye kart alışveriş geçmişi verilerinizi,  log kayıtları verilerinizi, talep ve şikayetinize bağlı tarafınızca aktarılacak olan ilgili diğer bilgilerinizi, 
1.16.Müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımız ve aramızda doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılmak üzere çağrı merkezi ses kayıtlarınızı, 
1.17.Site/Mobil Uygulama üzerinden sipariş oluşturmanız veya alışveriş yapmanız halinde bunlara ek olarak sipariş ve alışveriş geçmişi, faturalarınız, puan/indirim/menfaat kullanımlarınızı işlemekteyiz.
1.18.Muhtemel mevzuata aykırı her türlü fiil, suç veya davranışa karşı sizin, çalışanların ve diğer üçüncü kişilerin güvenliğini sağlamak, mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve yetkili ve görevli özel veya kamu kurum ve kuruluşlarına karşı hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek, doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması, uyuşmazlıklara ilişkin görüşme ve anlaşma süreçlerinin yürütülmesi, tarafımızdan bilgi talep etmeniz veya yasal haklarınız kapsamında başvuruda bulunmanız halinde gerekli bilgilerin tarafınıza ulaştırılabilmesi, sözleşme ve mevzuata aykırı şekilde kullanımı engellemek, şüpheli işlemleri ve hukuka aykırı kullanımları tespit edebilmek, iptal işlemlerini gerçekleştirebilmek, iç denetim ve kontrol ile raporlama, test, geliştirme çalışmalarını yapabilmek ve müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik çalışma ve geliştirmeler,  operasyonel süreçlere ilişkin stratejik planlama, analiz ve iş geliştirme çalışmaları yapılması kapsamında ad soyad, cinsiyet, opsiyonel olarak paylaşmanız halinde doğum tarihi, yasal süreçler nedeniyle aktarılması veya resmi mercilerce gönderilen belgelerde bulunması halinde imza ve T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu numarası, e-posta adresi, adres, talep ve şikayetleriniz, alışverişleriniz, beden ölçüsü ve ayakkabı numaranız, sipariş notu, faturalarınız, ödeme bilgileriniz (Kredi/Banka kartının ilk 4 ve son 4 hanesi, ödeme tutarı, kartın ait olduğu banka bilgisi, referans numarası), çağrı merkezi ses kayıtlarınız, ticari iletişim izin bilgisi, Site veya Mobil Uygulama üzerinden işlem yapmanız halinde log kayıtları, Kullanıcı ID, IP adresi, ilgili hukuki işlem bilgileriniz ile uyuşmazlık süreçlerine ilişkin yazışma ve dosya bilgilerinizi,
1.19.Çevrimiçi Ziyaretçi bakımından ise bilgi işlem güvenliğinin sağlanması ve kötü amaçlı kullanımların önlenmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amacıyla çerez kayıtları (IP adresi, gezinti bilgileri, kullanılan cihaz bilgisi (ID) ve trafik verisi) verilerinizi işlemekteyiz. 

2- Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi 
Kişisel verileriniz; kişisel veri işleme faaliyetinin “kanunlarda açıkça öngörülmesi”, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “Şirketin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”; “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması”; “ilgili kişilerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirketin meşru menfaatleri için zorunlu olması” hukuki sebeplerinden birine yahut açık rızanıza dayalı olarak  toplanmaktadır.
Bu kapsamda yukarıda bahsi geçen kişisel verileriniz;  belirtilen amaçlar doğrultusunda ve bu amaçlarla sınırlı olarak, Üyelik Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesinden doğan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesinin temini amacıyla;   otomatik olan ya da olmayan yollarla  Site/Mobil Uygulama gibi çevrimiçi yollardan yazılı olarak, çağrı merkezi vasıtasıyla sözlü olarak toplanmakta ve işlenmektedir.
3-Kişisel Verilerinizin Kimlere Hangi Amaçlarla Aktarılabileceği 
Veri sorumlusu olarak, kişisel verilerinizi ancak işbu Metin’de belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVK Kanunun 8. ve 9. maddelerine uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktayız. Bu kapsamda;
3.1.Üyeliğiniz, sipariş veya alışverişlerinizle ilgili satın alacağınız ürünleri size ulaştırmak, lojistik hizmetleri ve satış sonrası destek hizmetlerini verebilmek, talep ve şikayetlerinizin çözümlenmesi ve gerektiğinde sizinle iletişime geçebilmek, bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam/analiz faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak amaçlarıyla yurtiçi ve yurtdışında bulunan iş ortakları, tedarikçi ve hizmet sağlayıcılarıyla (elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, çağrı merkezi, ürün tadilat hizmetinin alındığı terziler, cihazlar aracılığıyla kişisel veri toplayanlar, pazarlama/reklam/analiz hizmeti sağlayıcıları, veri tabanı ve sunucu hizmeti sağlayıcıları, altyapı bakım ve destek hizmeti sağlayıcıları,     hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler, e-fatura/e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları, bağımsız denetim hizmeti sağlayıcıları, gönderi/kargo/kurye, arşivleme ve depo hizmeti verenler gibi) ile, bu firmalar tarafından Aktpazarlam’ın faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacı ile verilen hizmetler dâhilinde kullanılması kaydıyla;
3.2.Aktpazarlama ürünlerinin satıldığı internet siteleri/mobil uygulamalar üzerinden Aktpazarlama ürünlerini almanız durumunda ilgili internet sitesi/mobil uygulamayı işleten işletmecilere karşı sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve bu işletmecilerin sipariş durumun hakkında sizleri bilgilendirebilmesi amacıyla siparişinize ilişkin bilgileri ve siparişin son durumu ile ilgili bilgileri ilgili internet sitesi/mobil uygulamayı işleten işletmecilere,
3.3.Yetkili ve görevli özel veya kamu kurum ve kuruluşlar ile adli makamlara ve resmi kurum/kuruluşlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla bizden istenen bilgileri anılan bu kurum, kuruluş ve makamlara,
3.4.Şüpheli işlemlerin takibi, tespiti ve hukuka aykırı işlemlerin önlenmesi amaçlarıyla gerekli durumlarda danışmanlık hizmeti aldığımız tedarikçilerimiz ve ilgili işleme ilişkin ödeme kuruluşlarına,
3.5.Site/Mobil Uygulamadaki ziyaret trafiğinin artırılmasına ilişkin faaliyetler kapsamında tedarikçilerimize ,
3.6.Ödemenizi kredi/banka kartı ile yapmanız halinde kredi/banka kartı bilgilerinizi, Aktpazarlama tarafından kaydedilmeksizin ilgili banka, elektronik ödeme kuruluşu vb. hizmeti sağlayan üçüncü kişilere,
3.7.İş süreçlerinin yürütülmesi amacıyla ortak müşteri yönetim ve kasa sistemi kullandığımız bayilere aktarmaktayız.

4-Kişisel Veri Sahibinin Hakları

KVK Kanunu 11. maddesine  göre; herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili; kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme haklarına sahiptir.

Haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici bilgilerle, Site’mizde bulunan “Kişisel Veri Başvuru Formu”nu doldurarak ıslak imzalı olarak şahsen ulaştırabilir; Noter veya iadeli taahhütlü posta kanalıyla Cevizli Mah, Hacılar cad Of  Sok, No:17 Kartal/İstanbul adresimize gönderebilir; kayıtlı elektronik posta (KEP), güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafımıza daha önceden bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle aktpazarlama@aktpazarlama.com adresimize elektronik ortamda iletebilirsiniz.

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?